Dickens kleding

Dickens feesten & dickenskleding zijn de afgelopen jaren erg populier geworden. Verkleed gaan in de tijd dat deze schrijver leefde, luisteren naar de verhalen van toen en de idealen die hij had. Juist deze Dickenskleding maakt het terug gaan naar deze periode interessant. Veel van deze feestkleding met het thema Dickens vind u bij ons.

Wie was Dickens, of te wel Charles John Huffam Dickens (Landport bij Portsmouth, 7 februari 1812)

Hij was een belangrijke Engelse schrijver die boeken en artikelen schreef. ). A tale of two cities staat met 200 miljoen exemplaren op nummer zeven van 's werelds meest verkochte boeken.[1] Kenmerkend voor zijn verhalen zijn de sociale misstanden, de verhaalopbouw, de cartooneske karakters en de humor.

Hoe ga je verkleed naar Dickensfestivals

De tijd dat Dickens leefde heet het Victoriaans tijdperk en kenmerkt zich qua kleding doordat het vaak ingetogen kleding is. Veel van de personages in zijn verhalen zijn naast de edelen ook juist de werkers van die tijd. Dat maakt dat bij Dickens festijnen de kleding vaak ook somber is en uitbeeld wat de mensen in die tijd doormaakten.

Dickenskleding voor mannen

Mannen gaan verkleed in een gestreepte dikke grijs/zwarte broek, slipjas en hoed op, als heer dus. Uiteraard kun je ook verkleed gaan als stratenveger, schoorsteenveger, schillenhaler of zwerver, allen natuurlijk wel in de stijl van de dickenskleding.
Hoofdpersoon uit 1 van zijn boeken, Scrooge is misschien wel de bekendste, ga jij verkleed als deze krenterige man?.

Dickenskleding voor vrouwen

Vrouwen kunnen tijdens een dickens festijn gekleed gaan in de volgende dickenskleding: als een echte dame verkleed gaan. In een lange jurk en een capje op het hoofd. Je gaat in deze tijd echt op net (kan ook als dienstmeid) of juist het tegenovergestelde zoals een zwerver, ganzenhoedster, boerin of dame van plezier.

Waar en wanneer zijn er Dickens feesten

Onderstaande de bekendste Dickens feesten:

Dickensfeest Deventer (17 en 18 december) is in 25 jaar tijd uitgegroeid tot een enorm festival. In de straten van Deventer herleven de karakters uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver dankzij de vele toneelspelers en zangkoren.

Ook al jarenlang is er op 17 en 18 december een Dickensfestijn in Drunen. Hier is de gehele gemeenschap in touw om Drunen om te turnen naar de tijd van Dickens.

Meestal een week eerder dan Deventer en Drunen, namelijk op 11 december staat Druten geheel in het teken van het Dickens Festijn. Straten bedekt met stro en gevuld met honderden kerstbomen, oude ambachten, een nostalgische kermis en volop straattheater vormen de belangrijkste ingrediënten voor dit Victoriaans schouwspel.

Naar welke dickensfeest je ook gaat, bij feestkledingkopen.com vind je kleding om aan te trekken naar dit speciale event.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Veilig betalen met: Betaallogo's