Halloween & horror

Halloween en horror! Hier vind je alles van zombies, heksen, vampiers, geesten en skeletten. Als u op zoek bent naar de nieuwste kostuums voor Halloween 2015, en voor de beste Halloween kostuum ideeën. Het begint met onze selectie van kwaliteitskostuums, waaronder kostuums voor meisjes en jongens, mannen en vrouwen. Heb je al een specifiek kostuum in gedachten? Probeer onze heksenkostuums of een afschrikwekkend vampierkostuum. Wij hebben de populairste film en popcultuur kleding, zoals een Iron Man kostuum, het kostuum GI Joe, The Wizard of Oz en nog veel meer.

Halloween accessoires

Ook niet te vergeten zijn de Halloween accessoires zoals pruiken, zonnebrillen, en make-up. Vragen? Onze klantenservice is altijd klaar om u te helpen met uw bestelling. Bestel nu en maak je klaar om je te vermaken met de beste Halloween kostuums en accessoires op de planeet!

Halloween, griezelig, leuk en zeker spannend. De afgelopen jaren wordt het ook binnen Europa steeds populairder. Bij ons vind je uiteraard de meest waanzinnige feestkleding en natuurlijk kan de Halloween kleding niet ontbreken.

Wanneer vieren we Halloween:
Eind oktober vinden in Nederland en Belgie de meeste Halloweenfeesten plaats. Officieel misschien op 21 oktober maar de realiteit is dat het om en nabij deze datum is. Halloween is een mooi thema waarin je met behulp van griezelige  feestkleding helemaal los kunt gaan.

Betekenis van Halloween:
In tegenstelling tot wat iedereen denkt is Halloween van origine géén Amerikaans feest! Halloween is afgeleid van Hallow Even (Hallow-e'en), oftewel All Hallows Eve: de avond voor het Katholieke 'Allerheiligen'. Op die dag worden de heiligen herdacht, de volgende dag, op 2 november (Allerzielen) herdenkt men de doden.

In Amerika vieren ze op 31 oktober Halloween. Zowel Halloween als Allerzielen verwijzen dus naar de herdenking van de doden. Eén van de rituelen bij het vieren van Halloween is Trick or Treat, het bedelen om snoep. Ook bij ons komt het zingen aan huis en het bedelen nog voor, al is de kerkelijke betekenis meestal niet meer aanwezig.

De Kelten maakten zichzelf zo weerzinwekkend mogelijk door zich te vermommen als demonen, heksen, gnomen en andere boosaardige wezens. Om de geesten af te weren paradeerden ze met zoveel mogelijk herrie in en om het huis en vervolgden een optocht naar het grote vuur buiten het dorp. Wanneer een dorpeling de indruk wekte te zijn bezeten door een geest, werd hij geofferd aan het vuur, als een lesje voor de andere dwalende geesten die mensen probeerden te bezitten.


Hoe ga je verkleed naar Halloween
Er zijn tal van mogelijkheden om op de juiste manier verkleed te gaan naar halloween. Uiteraard moet je die verkleedkleding zoeken die bij je past en waar jij je goed in voelt.

De heks is een mooi voorbeeld, er zijn tal van heksenjurken die misschien heel goed bij jou passen. Maar mogelijk ga je liever verkleed als monnik of graaf Dracula. Uiteraard is een skelettenpak altijd geschikt.

Leuk weetje:

De kleuren en de symboliek bij Halloween:

Zwart: dood, nacht, heksen, zwarte katten, vleermuizen, vampieren
Oranje: pompoenen, herfst, de verkleurende bladeren, vuur
Paars: nacht, het bovennatuurlijke, mystiek
Groen: goblins, monsters
Rood: Bloed, vuur, kwaad
Blauw: water, lucht

Wij van feestkledingkopen.com wensen jullie een super leuk, spannend en griezelig halloween toe!

Van hoog naar laag sorteren

1-20 of 159

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Van hoog naar laag sorteren

1-20 of 159

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Veilig betalen met: Betaallogo's